דלג לתוכן (מקש קיצור 's')
חדשות

חדשות והודעות הפקולטה למדעי המחשב ע"ש הנרי ומרילין טאוב

פרופ' יונתן בלינקוב והדוקטורנט עידו דותן פיתחו מערכת AI המתרגמת רצפי חלבונים לשפה טבעית
Monday, July 6, 2026

מחקר חדש של פרופ' יונתן בלינקוב והדוקטורנט עידו דותן מציג את BetaDescribe - מערכת בינה מלאכותית חדשנית המתרגמת רצפי חלבונים לשפה טבעית ומספקת תיאור מפורט של תפקידם.

המערכת מצליחה להסיק את תפקודם של חלבונים גם כאשר אינם דומים לחלבונים שכבר מוכרים למדע, ומספקת מידע על פעילותם, התהליכים הביולוגיים שבהם הם מעורבים ואתרי הקישור שלהם -מידע שעשוי לסייע בפיתוח תרופות וטיפולים חדשים.
המחקר, שפורסם בכתב העת PNAS, בוצע בשיתוף פרופ' טל פופקו מאונ' ת"א ובמסגרתו הדגימו החוקרים את יכולות המערכת באמצעות פענוח של שישה חלבונים שלא אופיינו בעבר- הישג שעשוי לקצר משמעותית את הדרך בין מחקר בסיסי ליישומים ברפואה, בביוטכנולוגיה ובחקלאות.

BetaDescribe מגשרת על הפער העצום בין מיליארדי החלבונים שאופיינו במעבדות לבין טריליוני החלבונים הקיימים בטבע, ומאפשרת לחוקרים להבין במהירות רבה יותר את תפקידם של חלבונים חדשים.

ברכות לפרופ' יונתן בלינקוב, לעידו דותן ולכל צוות המחקר על ההישג המרשים!

קישור לכתבה: https://www.ynetnews.com/health_science/article/skd03ulmfl

קישור למאמר: https://www.pnas.org/doi/abs/10.1073/pnas.2537345123 

לקריאה נוספת: phys.org, scienmag

[בחזרה לאינדקס החדשות]