מייסד הפקולטה פרופ' אברהם גינזבורג הלך לעולמו
Sunday, January 3, 2021
פרופ' גינזבורג הוביל את הקמת המחלקה למדעי המחשב בטכניון ונמנה על החלוצים וההוגים שהפכו רעיון להקמת מחלקה מדעית בתחום חדש ומלהיב, למציאות מרהיבה ופורצת דרך.

כך תיאר גינזבורג את הזרעים שניטעו בו:
"במסגרת שנת שבתון ב-1965 הגעתי לאוניברסיטת קרנגי-מלון בפיטסבורג שבארה"ב ביום בו פתחו את המחלקה למדעי המחשב. במשך שנתיים עבדתי שם ולמדתי את החשיבות הרבה של פיתוח הענף החדש, המשלב תיאוריה עם מעשה. האמנתי שהתחום יתרום רבות להתפתחותה ולחוסנה של מדינת ישראל ברמה המדעית והמעשית".

גינזבורג נולד בשנת 1926בבלארוס. בשנת 1949 עלה לישראל והחל ללמוד בפקולטה להנדסת חשמל בטכניון, בה למד שניים מתאריו והמשיך לתואר שלישי במתמטיקה, גם הוא בטכניון. עם סיום הדוקטורט מונה כמרצה במחלקה למתמטיקה בטכניון. בין השנים 1965-1967 שהה באוניברסיטת קרנגי-מלון כפרופסור אורח. בשנת 1969 הוביל את הקמת המחלקה למדעי המחשב ועמד בראשה. בהמשך דרכו בטכניון כיהן כממלא מקום המשנה לנשיא וכמשנה הנשיא לפיתוח.

בשנת 1976 נקרא גינזבורג להשתלב, כסגן נשיא, בהקמתה של האוניברסיטה הפתוחה וכיהן כנשיאה בין השנים1977–1987 , וכך כתב בדו"ח הנשיא עם סיום תפקידו: "בהגישי דו"ח אחרון זה, נראה לי מן הראוי לסכם, והסיכום קצר: נבנתה אוניברסיטה".

אברהם גינזבורג היה מורה, איש חזון, אשר העז לחלום, להגות ולחקור, אך מעל לכל, היה איש של עשיה אשר הפך חזון למעשה והצמיח מפעלות אדירים.

בדרכו הצנועה, השאיר לנו פרופ' גינזבורג עושר של צידה לדרך – חלמו, העזו, ופעלו ללא ליאות להגשמת חלומכם.

יהי זכרו ברוך.
[בחזרה לאינדקס החדשות]